La "Fleur de sureau"
2 participants
Page 1 sur 1
La "Fleur de sureau"
De l' eau, du sucre, des fleurs de sureau et du vinaigre de cidre!!! et le tour est joué! lol
C' est la recette d' un excellent breuvage à servir tel que en apéro où en coktail 1 à 3% vol.
Vous pouvez vous en procurer à:
la "ferme du Vastel"
50630 Theurtheville-Bocage
Tel: 02 33 54 12 92
C' est bio ichin et en plus il y a une cuvée des Faucheurs!!! Et le personnage vaut le détour...
C' est la recette d' un excellent breuvage à servir tel que en apéro où en coktail 1 à 3% vol.
Vous pouvez vous en procurer à:
la "ferme du Vastel"
50630 Theurtheville-Bocage
Tel: 02 33 54 12 92
C' est bio ichin et en plus il y a une cuvée des Faucheurs!!! Et le personnage vaut le détour...
Re: La "Fleur de sureau"
Ca resemble au flädersaft suedois
Flädersaft
50 Fläderblomsklasar
3 Citron
2 l Vatten
2 kg Socker
25 g Citronsyra
1 Krm natriumbensoat; ev.
Ta de nyplockade fläderblomsklasarna och lägg i en rymlig bunke. Öka ev antalet något om du vill ha mer arom i saften. Skiva citronerna. Koka upp vattnet med citronskivorna och sockret. Lös upp citronsyran i lagen och slå den över fläderblomsklasarna. Lös ev ett kryddmått bensoat i lagen innan den slås över klasarna, saften håller sig bättre då. Låt stå övertäckt i tre dagar. Sila upp saften på väl rengjorda flaskor och förslut dem genast. Fyll flaskorna ända upp och förvara dem mörkt och kallt, gärna liggande. Luft hindras då från att tränga in och därmed kommer inte mögelbakterier in i flaskorna. Har du plats i frysen kan du frysa saften, då behövs inget bensoat. Fyll inte flaskorna ända upp om du ska frysa saften.
Flädersaft
50 Fläderblomsklasar
3 Citron
2 l Vatten
2 kg Socker
25 g Citronsyra
1 Krm natriumbensoat; ev.
Ta de nyplockade fläderblomsklasarna och lägg i en rymlig bunke. Öka ev antalet något om du vill ha mer arom i saften. Skiva citronerna. Koka upp vattnet med citronskivorna och sockret. Lös upp citronsyran i lagen och slå den över fläderblomsklasarna. Lös ev ett kryddmått bensoat i lagen innan den slås över klasarna, saften håller sig bättre då. Låt stå övertäckt i tre dagar. Sila upp saften på väl rengjorda flaskor och förslut dem genast. Fyll flaskorna ända upp och förvara dem mörkt och kallt, gärna liggande. Luft hindras då från att tränga in och därmed kommer inte mögelbakterier in i flaskorna. Har du plats i frysen kan du frysa saften, då behövs inget bensoat. Fyll inte flaskorna ända upp om du ska frysa saften.
thorbjorn- Messages : 667
Date d'inscription : 08/02/2009
Age : 67
Localisation : La Houssaye
Sujets similaires
» Rouen... "je "Voeux" être Capitale".
» "Livres en Normandie" - Salon du livre de Paris
» Festival "Une scène pour tous" à La Loupe (28)
» Nouveau président en "région" Basse-Normandie.
» L'avenir de l'Orne.
» "Livres en Normandie" - Salon du livre de Paris
» Festival "Une scène pour tous" à La Loupe (28)
» Nouveau président en "région" Basse-Normandie.
» L'avenir de l'Orne.
Page 1 sur 1
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
|
|