les recettes normandes de Mait' Gires
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les recettes normandes de Mait' Gires
vous trouverez itou mes recettes sur Magene, sous mon nom (faut chercher un peu dans les auteurs). Certaines sont traditionnelles d'autres non.
Ci joint une recette un peu particulière, elle mélange Teurgoule et esprit Sushi vous avez le texte en normand et en français
Sushigoulle
Poire
chocolat/ pomme vanillée/ Fruits rouges
Peire
choco/Poume vanile/ Frits rouges
Amaraer
dé la teurgoule byin roggu. Oû tchu dé tchuissoun décachi (épiâotaer) la neire
piâo et coupaer (épataer) l’riz tchu en treis graunds morcés. En posaer déeus
dé d’chaque achteu dauns eun p’tit pot qui s’enfroume dauns le fou. Joraer
l’eun d’aveu eune sâoce dé caramel, l’aôte d’aveu eun sâoce choco (sâoce tchâolaée
mais eun miot épâsse), laissi dauns l’fou câod quiques minutes (th 5) pouor qué la sâoce seit
byin yens.
Préparer
de la teurgoule épâsse. En fin cuisson enlever la crôute et séparer le riz en
trois portions. En mettre deux chacune dans
un petit plat allant au four, couvrir l’un avec une sauce caramel, l’autre avec
une sauce chocolat (sauce liquide mais assez épaisse), laisser un peu au four
chaud pour imprégner.
Faire
racachi des peires coupaées en fourme dé p’tit baté dauns eun caramel ôu parfum
dé pommeau (chucre brunge ôu mitaun dé la castrole, eune feis l’chucre prins
mette eune p’tite quilli dé pommeau ôu déeus dé poiré) cha jusqu’à
cha devyinne oraéet itou à croquaer.
Faire
revenir des poires coupées en ovale dans un caramel au pommeau (sucre roux au
milieu de la casserole, une fois pris ajouter une c à café de pommeau ou 2 de
poiré) jusqu’à ce qu’elles brillent et soient craquantes.
Faire
racachi les poumes dauns l’buure, décruchetaer eune pouquette d’chucre à la
vanile oû mitaun dé la tchussoun, dégllacaer acaunt la goutte. Laissi devenyin
freid.
Faire
revenir des pommes dans du beurre ajouter un sachet de sucre vanillé à mi
cuisson, déglacer au calva.
Laisser
refroidir
A la partie dé la féchounaer les sushigoulles :
Préparer
les sushigoulles :
Acaunt
des p’tites boules dé teurgoule pure mette déssus des frambouèses ou des
fraises coupaées en traunche, et déssus eun brin de crame ribotaée.
Acount
la Teurgoule choco mette déssus les morcés d’peire
« « « « « « « d’poume
avec
des boulettes de teurgoule pure ajouter des framboises, ou des fraises en
tranche, dessus une pointe de crème fouettée
avec
la teurgoule chocolat mettre dessus les morceaux de poire
avec
la teurgoule vanille mettre dessus les morceaux de pommes
Empaunqui
achteu !
Ci joint une recette un peu particulière, elle mélange Teurgoule et esprit Sushi vous avez le texte en normand et en français
Sushigoulle
Poire
chocolat/ pomme vanillée/ Fruits rouges
Peire
choco/Poume vanile/ Frits rouges
Amaraer
dé la teurgoule byin roggu. Oû tchu dé tchuissoun décachi (épiâotaer) la neire
piâo et coupaer (épataer) l’riz tchu en treis graunds morcés. En posaer déeus
dé d’chaque achteu dauns eun p’tit pot qui s’enfroume dauns le fou. Joraer
l’eun d’aveu eune sâoce dé caramel, l’aôte d’aveu eun sâoce choco (sâoce tchâolaée
mais eun miot épâsse), laissi dauns l’fou câod quiques minutes (th 5) pouor qué la sâoce seit
byin yens.
Préparer
de la teurgoule épâsse. En fin cuisson enlever la crôute et séparer le riz en
trois portions. En mettre deux chacune dans
un petit plat allant au four, couvrir l’un avec une sauce caramel, l’autre avec
une sauce chocolat (sauce liquide mais assez épaisse), laisser un peu au four
chaud pour imprégner.
Faire
racachi des peires coupaées en fourme dé p’tit baté dauns eun caramel ôu parfum
dé pommeau (chucre brunge ôu mitaun dé la castrole, eune feis l’chucre prins
mette eune p’tite quilli dé pommeau ôu déeus dé poiré) cha jusqu’à
cha devyinne oraéet itou à croquaer.
Faire
revenir des poires coupées en ovale dans un caramel au pommeau (sucre roux au
milieu de la casserole, une fois pris ajouter une c à café de pommeau ou 2 de
poiré) jusqu’à ce qu’elles brillent et soient craquantes.
Faire
racachi les poumes dauns l’buure, décruchetaer eune pouquette d’chucre à la
vanile oû mitaun dé la tchussoun, dégllacaer acaunt la goutte. Laissi devenyin
freid.
Faire
revenir des pommes dans du beurre ajouter un sachet de sucre vanillé à mi
cuisson, déglacer au calva.
Laisser
refroidir
A la partie dé la féchounaer les sushigoulles :
Préparer
les sushigoulles :
Acaunt
des p’tites boules dé teurgoule pure mette déssus des frambouèses ou des
fraises coupaées en traunche, et déssus eun brin de crame ribotaée.
Acount
la Teurgoule choco mette déssus les morcés d’peire
« « « « « « « d’poume
avec
des boulettes de teurgoule pure ajouter des framboises, ou des fraises en
tranche, dessus une pointe de crème fouettée
avec
la teurgoule chocolat mettre dessus les morceaux de poire
avec
la teurgoule vanille mettre dessus les morceaux de pommes
Empaunqui
achteu !
Re: les recettes normandes de Mait' Gires
ah mei ch'est pllus Pétit rénaud veu qui reste dauns sa maisoun dé Barflleu et que ch'est eun amin dé Théo Capelle.
Re: les recettes normandes de Mait' Gires
Sur le site de Magene, première page, vous trouverez l'article sur les aguignettes fait l'an passé (et évidemment toujours d'actualité). Je vous rappelle que certaines "aguignetes" ont été enregistrées sur un CD de la Loure et sur le CD Héritage Normand (ce dernier doit pouvoir se trouver dans une bonne médiathèque, en principe à la Folie Couvrechef de Caen il me semble qu'elle y ait, ayant modestement participer à sa distribution j'avais démarché des médiathèques et de mémoire ils l'avaient "acataé") boujou aguignolon!
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